Ανάδειξη των Αθλητών του Αύριο στις εγκαταστάσεις Μπάσκετ του ΑΟΝΣ Ο Μίλων


 
 
 
Τα αφιερώματά μας στα εξαιρετικά τμήματα υποδομών του Μίλωνα συνεχίζονται και αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου. Πριν από λίγες ημέρες, βρεθήκαμε με την διαδικτυακή τηλεόραση του nstv στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας, όπου παρακολουθήσαμε την προπόνηση των ακαδημιών μπάσκετ αλλά και μιλήσαμε με τους προπονητές και τους υπεύθυνους των αναπτυξιακών τμημάτων, έτσι ώστε να έχουμε μία καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εικόνα της δουλειάς που γίνεται εκεί.
Ο Άγγελος Σίννης, υπεύθυνος ακαδημιών μπάσκετ του συλλόγου, μας έδωσε κάποιες γενικές πληροφορίες, λέγοντας: “Έχουμε περίπου 390 παιδιά στις υποδομές του Μίλωνα. Οι ηλικίες ξεκινούν από παιδιά 5 ως 12 ετών. Απο κει και πέρα ξεκινούν τα αγωνιστικά μας τμήματα, Mini, Παμπαίδων, Παίδων και Εφήβων και μετά έχουμε το αντρικό τμήμα. Προσωπικά, έχω υπό την εποπτεία μου τα τμήματα υποδομών, τα παιδιά τα οποία έρχονται σε πρώτη επαφή με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, γεννημένα από το 2004 και μετά”.
Αναφορικά με το τι μπορεί να κερδίσει ένα παιδί από την ενασχόλησή του με το μπάσκετ αλλά και το πώς γίνεται η πρώτη του επαφή με το άθλημα, ο ίδιος τονίζει: “Η όλη προπονητική προσπάθεια γίνεται πάντα με παιγνιώδη μορφή. Κύριο μέλημά μας είναι τα παιδιά να ευχαριστιούνται το παιχνίδι και να αναπτύσσουν κάποιες αρετές, τόσο αθλητικές όσο και κοινωνικές. Απο κει και πέρα, όσα παιδιά βλέπουμε πως έχουν δυνατότητες για κάτι παραπάνω, δουλεύουμε μαζί τους πιο εξειδικευμένα, έτσι ώστε να είναι έτοιμα να στελεχώσουν το αντρικό τμήμα και στη συνέχεια μακάρι να μπορέσουν να φτάσουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες”.
Ο Κώστας Μπαστούνης, τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών και πλέον προπονητής της ανδρικής ομάδας, μίλησε για τους στόχους των ανθρώπων του Μίλωνα καθώς και για τις διοργανώσεις στις οποίες παίρνουν μέρος τα αγωνιστικά τμήματα: “Ο ρόλος μας είναι να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα παιδιά τόσο ατομικά όσο και ομάδικά, ενώ ο στόχος μας είναι να πετύχουμε όσο πιο πολλές επιτυχίες γίνεται. Όσον αφορά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, τμήματα όπως τα Mini, οι Παμπαίδες, το παιδικό και το εφηβικό, λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Παράλληλα, τα δύο τμήματα των Παμπαίδων συμμετέχουν και στο τουρνουά του Ηλυσιακού, Ηλιούπολης και Μίλωνα, στο οποίο είμαστε συνδιοργανωτές,  έχουμε το τουρνουά του Παναθηναϊκού, Amita Motion, στο οποίο συμμετέχουν οι Παμπαίδες και τα προ-mini Α και προ-mini Β και τέλος το τουρνουά της Ηλιούπολης, στο οποίο παίρνουν μέρος όλες οι ακαδημίες”.
  
Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομών μπάσκετ του Μίλωνα ενισχύεται παράλληλα και με την κατασκευή των νέων ανοικτών γηπέδων στις εγκαταστάσεις του συλλόγου και συνεχίζεται με σκοπό την ανάδειξη των αθλητών του αύριο.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου