27 υποψηφιότητες για ταινίες της Odeon στα φετινά Όσκαρ!

27 υποψηφιότητες για ταινίες της Odeon στα φετινά Όσκαρ!
Ο «τυφώνας» La La Land οδηγεί την κούρσα, όντας το αδιαφιλονίκητο φαβορί για θρίαμβο την βραδιά των Όσκαρ.
Το μιούζικαλ-αποθέωση του Ντάμιεν Σαζέλ, «La La Land», ένα μαγικό χρονικό έρωτα και ονείρων στο Λος Άντζελες, όπως αναμενόταν «σάρωσε» στις υποψηφιότητες των 89ων Βραβείων Όσκαρ. Συγκεκριμένα, συγκέντρωσε 14, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ όλων των εποχών, το οποίο και μοιράζεται πλέον με τον «Τιτανικό» και το «Όλα για την Εύα»! Μεταξύ των υποψηφιοτήτων, είναι και αυτές της:
Καλύτερης Ταινίας
Σκηνοθεσίας (Ντάμιεν Σαζέλ)
Α’ Γυναικείου και Α’ Ανδρικού Ρόλου (Έμμα Στόουν και Ράιαν Γκόσλινγκ αντίστοιχα) και
Πρωτότυπου Σεναρίου (Ντάμιεν Σαζέλ)
Η ταινία προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους
Ένα διαφορετικό ταξίδι, όχι μαγικό, αλλά αντίθετα ρεαλιστικό, το Lion, κέρδισε 6 υποψηφιότητες. Το συγκλονιστικό, βασισμένο σε πραγματική ιστορία, δράμα του νεαρού Σαρού που ψάχνει να βρει την χαμένη του οικογένεια, θα βρεθεί προτεινόμενο στις εξής κατηγορίες, μεταξύ άλλων:
Καλύτερης Ταινίας
Β’ Γυναικείου και Β’ Ανδρικού Ρόλου (Νικόλ Κίντμαν και Ντεβ Πατέλ αντίστοιχα) και
Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής (Ντάστιν Ο’Χάλοραν και
Hauschka)
Η ταινία θα επανακυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 2 Φεβρουαρίου
Η πραγματική ιστορία των ελάχιστα γνωστών ανθρώπων που διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στα πρώτα βήματα των διαστημικών αποστολών της NASA, οι «Αφανείς Ηρωίδες», προτάθηκαν σε 3 κατηγορίες.  Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου για την εκπληκτική Οκτάβια Σπένσερ, Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.
Η ταινία κυκλοφορεί στις 9 Μαρτίου
Άλλη μία πραγματική ιστορία, σε τελείως διαφορετικό κλίμα, το τεχνικά άρτιο «Deepwater Horizon», βρέθηκε υποψήφια για 2 βραβεία Όσκαρ: Καλύτερων Ειδικών Εφέ και Καλύτερου Ηχητικού Μοντάζ.
Τέλος, από 1 υποψηφιότητα συγκέντρωσαν τα «Captain Fantastic» (Καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου για την μοναδική ερμηνεία του Βίγκο Μόρτενσεν) και «Οι Ευχούληδες» (Καλύτερου Τραγουδιού για το «Cant Stop the Feeling» που ερμηνεύει ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ).
Το «Captain Fantastic» θα κυκλοφορήσει σε DVD και Blu-Ray στις 16 Φεβρουαρίου.
«Οι Ευχούληδες» θα κυκλοφορήσουν σε DVD και Blu-Ray στις 10 Φεβρουαρίου.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου