Αλλαγές στην Παιδεία: 7 μαθήματα στην Β’ και 4 στην Γ’ Λυκείου

Από τα «εύκολα» ξεκίνησε το υπουργείο Παιδείας τη συζήτηση στη Βουλή για τις μεταρρυθμίσεις στο Λύκειο και τις Πανελλαδικές.
Ο Κώστας Γαβρόγλου προτίμησε να κατέβει με λευκή ατζέντα και να αναλωθεί η κουβέντα σε διαδικαστικά ζητήματα, παρά το γεγονός ότι στα συρτάρια του έχει μια σειρά προτάσεων έτοιμες για εφαρμογή. Ενδεικτικό είναι ότι αποφεύχθηκε εκ μέρους του υπουργού Παιδείας οποιαδήποτε συζήτηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, με προσπάθειες από την πλευρά του να υπάρξει εστίαση μόνο στο Λύκειο.
Κι ενώ στη Βουλή προχωρούσε μια ανιαρή και εν μέρει φοβική συζήτηση απ’ όλους τους εμπλεκόμενους για τις αλλαγές στο Λύκειο και τις Πανελλαδικές, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γεράσιμος Κουζέλης, έβγαζε την ηγεσία από τη δύσκολη θέση, ενημερώνοντας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ για τα σχέδια που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις αλλαγές. Ενας χρόνος επιπλέον στη μέχρι σήμερα 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και γερό ψαλίδι στα διδασκόμενα αντικείμενα της Β’ και Γ’ Λυκείου με 7 και 4 μαθήματα αντίστοιχα.
Διεύρυνση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης
Στην υποχρεωτική εκπαίδευση θα ενταχθεί άμεσα (σ.σ. πολύ πιθανόν από τον Σεπτέμβρη του 2017) η Α’ Λυκείου. Το ΙΕΠ επεξεργάζεται σχέδιο σύμπτυξης της Α’ τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων. Πλην της υποχρεωτικής φοίτησης, το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι σχεδόν παρόμοιο στις δύο πρώτες των δύο διαφορετικών τύπων λυκείων. Ο Κώστας Γαβρόγλου δεν απέχει πολύ από αυτές τις θέσεις καθώς στόχος του είναι η άμεση διεύρυνση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Η Α’ Λυκείου προκρίνεται ως η πιο πρώτη και εύκολη λύση κίνηση, ενώ ακολουθεί μία ακόμα τάξη στο προνήπιο. Το μεγάλο αγκάθι για την ηγεσία είναι η υποχρεωτικότητα των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου, στις οποίες θέλει να εντάξει και το Επαγγελματικό Λύκειο.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου