«ΑΤΜ Πιστοποιητικών»






Το «ΑΤΜ Πιστοποιητικών» παίρνει σάρκα και οστά


Το νέο κεντρικό σύστημα διαχείρισης "έξυπνης πόλης", αλλά και το πρώτο ...ΑΤΜ πιστοποιητικών και το ειδικό σύστημα Wi Fi για τον εμπορικό κόσμο, ενεργοποιεί σύντομα ο δήμος Τρικκαίων, στο πλαίσιο ολοκληρωμένου πιλοτικού προγράμματος, που θα παρουσιαστεί στις 29 Ιουνίου και θα επιτρέπει -μεταξύ άλλων- καλύτερο "μάνατζμεντ" του στόλου των δημοτικών οχημάτων και του συστήματος δημοτικού φωτισμού.

Όπως περιγράφει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο FM" ο δήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Παπαστεργίου, "πρόκειται για έναν πιο σύγχρονο και όχι απαραίτητα πιο έξυπνο τρόπο διαχείρισης της πόλης".

Συγκεκριμένα η νέα ενοποιημένη πλατφόρμα ελέγχου που έχει υλοποιηθεί στην πόλη των Τρικάλων "περιλαμβάνει σύγχρονο φωτισμό, πρόγραμμα στάθμευσης με αισθητήρες, σύστημα ελέγχου των αντλιοστασίων μέσα από δίκτυο αισθητήρων σε 17 σημεία, αλλά και νέο πρόγραμμα open mall που θα λειτουργεί υπό ομπρέλα ασύρματου δικτύου, όπου θα μπορούν τα καταστήματα που συμμετέχουν να κάνουν κοινές προσφορές και παράλληλα να δίνουν στον πολίτη τη δυνατότητα να παρκάρει στις θέσεις που λειτουργούν με αισθητήρες" περιγράφει ο κ. Παπαστεργίου.



Το πρώτο ειδικό "ΑΤΜ Πιστοποιητικών" για τους δημότες

Ιδιαίτερα σημαντικό δομικό στοιχείο της νέας συνδυασμένης λειτουργίας όλων των συστημάτων με ενοποιημένο τρόπο είναι δε, σύμφωνα με τον δήμαρχο Τρικκαίων, η δυνατότητα να "αξιοποιηθεί η τεχνολογία για να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης κατά τη διαδικασία της έκδοσης πιστοποιητικών", κάτι που είναι εφικτό, αφού παρουσιάζεται "το πρώτο ειδικό ΑΤΜ έκδοσης πιστοποιητικών για τους δημότες". Χάρη στο συγκεκριμένο σύστημα δεν θα απαιτείται η παρουσία του πολίτη για μια τέτοιου τύπου συναλλαγή με την αυτοδιοίκηση, ενώ παράλληλα ενεργοποιείται και ειδική υπηρεσία παράδοσης (σ.σ. delivery) πιστοποιητικών με την οποία θα στέλνεις ένα e-mail και την άλλη ημέρα το πρωί θα σου αποστέλλεται ένα πιστοποιητικό στο σπίτι εάν το χρειάζεσαι τυπωμένο σε χαρτί και αδυνατείς να βρεθείς στο χώρο να το παραλάβεις", εξηγεί ο κ. Παπαστεργίου.

Διαχείριση της πόλης μέσα από ειδικό "Χώρο Ελέγχου"

Το ενοποιητικό στοιχείο καινοτομίας στο νέο σύστημα που τίθεται σε λειτουργία είναι, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης των Τρικάλων, και η ταυτόχρονη ενεργοποίηση ειδικού χώρου ελέγχου σε κοινή θέα στο δημαρχείο της πόλης, μέσα από τον οποίο το προσωπικό θα μπορεί να ελέγχει τη λειτουργία όλων των συστημάτων και οι δημότες να την παρατηρούν.

"Πρόκειται για έναν τρόπο να τα βάλουμε (όλα τα συστήματα) κάτω από την ίδια πλατφόρμα, όλα αυτά να δουλεύουν, να τα βλέπει ο πολίτης και να πιστέψει ότι η τεχνολογία μπορεί πραγματικά να το βοηθήσει" αναφέρει ο κ. Παπαστεργίου. Κατά τον ίδιο, το τελικό κόστος ενοποίησης των συστημάτων κάτω από την "ενοποιημένη πλατφόρμα" είναι μικρό, ενώ λύνει και το χρόνιο πρόβλημα της διαλειτουργικότητας των προγραμμάτων που έχουν υλοποιηθεί στον δήμο στη διάρκεια προηγούμενων ετών.

dikaiologitika
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου