10 παραλίες της Μάνης που κόβουν την ανάσα

 



Η Μάνη έχει πολλές πινέζες για τον χάρτη του ταξιδιώτη. Ο άσσος όμως στο μανίκι της Μάνης είναι οι παραλίες που κόβουν την ανάσα!

Με δόξα και τιμή (καλά κόψε κάτι)…. επιμένω… με δόξα, καμάρι και τιμή συγκέντρωσα τις 10 καλύτερες παραλίες της Μάνης και σου τις παρουσιάζω σε ένα άρθρο. Θα μου πεις τώρα…. ένα μόνο άρθρο φτάνει; φυσικά και δε φτάνει ! αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν θα ακολουθήσει κι άλλο και πολλά ακόμη αν χρειαστεί.

Τη Μέσα Μάνη μπορεί να τη χαρακτηρίζει το ξερό τοπίο, η πέτρα και αλλά και το άπλετο φως της αλλά αυτό δε σημαίνει πως στα βράχια και στις πέτρες δεν ξετρυπώνουν κάτι υπέροχες παραλίες που ναι, θα ζήλευαν και οι πιο must τροπικοί προορισμοί!

Όσο για τη Μεσσηνιακή Μάνη, το πράσινο γίνεται ξαφνικά πρωταγωνιστής λες κι ένα μαγικό ραβδί τα μεταμόρφωσε όλα.

Πάμε τώρα να σου δείξω ποιες παραλίες ξεχωρίζω στη γη της πέτρας και του φωτός; Εσύ καλού κακού αποθήκευσε το άρθρο για να ξέρεις που θα κολυμπήσεις την επόμενη φορά που θα βγεις στον πηγεμό για τα νότια της χώρας.


*Όλες οι φωτογραφίες είναι από φίλους του karidotsouflo.gr στο instagram και τους ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή τους σε αυτό το πέρα για πέρα ταξιδιωτικό άρθρο μου!

*Η παρουσίαση γίνεται με τη σειρά, από λακωνική Μάνη ξεκινώντας από το Γύθειο μέχρι Μεσσηνιακή Μάνη καταλήγοντας στην Καρδαμύλη.

Οι παραλίες της Μάνης που κόβουν την ανάσα

Βαθύ

Ξεκινάμε με την παραλία Βαθύ 15 χλμ έξω από το Γύθειο. Πρόκειται για μια παραλία πραγματικά τεράστια αλλού με άμμο και αλλού με πετραδάκια. Μα εκείνο που την καθιστά ιδιαίτερη είναι το ποτάμι που χύνεται στη θάλασσα και όλα (όλα όμως!) τα παιδιά το λατρεύουν!

Παραλία Σκοπά – Κότρωνας

Παραλία Σκοπά στον Κότρωνα. Ακόμη κι αν δεν έχεις διάθεση για μπάνιο, μια επίσκεψη στη διπλή παραλία της Μάνης εννοείται αξίζει τον κόπο! Μην ξεχάσεις να περπατήσεις μέχρι το μικρό νησάκι! θα με θυμηθείς.

Σκουτάρι

Συνεχίζουμε με το πανέμορφο Σκουτάρι. Μεγάλη επίσης παραλία με άμμο στο μεγαλύτερο μέρος της και γραφικά ταβερνάκια κυριολεκτικά πάνω στο κύμα! Πολύ ελληνικό το σκηνικό, έτσι δεν είναι;

Μαρμάρι

Κι ύστερα για μπάνιο στο πανέμορφο Μαρμάρι! Το Μαρμάρι να ξέρεις δεν ξεχωρίζει μόνο για τα νερά του αλλά για όλο το άγριο και ξερό τοπίο που το περιβάλλει. Τόλμησε να το εξερευνήσεις.

Αλίκα

Τι να σου περιγράψω εδώ; η φωτογραφία μιλάει από μόνη της κι όσο μια εικόνα ούτε χίλιες λέξεις.

Γερολιμένας

Στάση στο Γερολιμένα. Ολόκληρο το χωριό αποτελεί μια ξεκάθαρη εικόνα παραδοσιακού μανιάτικου οικισμού κι ας λένε ότι μοιάζει με χωριό της Σικελίας.

Μέζαπος

Ο Μέζαπος μπορεί να μην είναι η τεράστια αχανή παραλία αλλά οπωσδήποτε τα νερά του θα τα ζήλευαν πολλές διάσημες παραλίες. Θα τον ανακαλύψεις στο δρόμο από Αρεόπολη προς Γερολιμένα.

Λιμένι

Σε πόσα μέρη έχεις την ευκαιρία να κολυμπήσεις παρέα με χελώνες καρέτα καρέτα; Το Λιμένι μπορεί να μην έχει παραλίες αλλά έχει να σου χαρίσει τις καλύτερες αναμνήσεις.

Δες εδώ: Λιμένι – ο απόλυτος προορισμός της Μάνης!

Φονέας

Η παραλία αυτή δεν κόβει την ανάσα μόνο από την απαράμιλλη ομορφιά της αλλά και από τους θρύλους που τη ζώνουν! θα τη βρεις 5 χιλιόμετρα μετά τη Στούπα στο δρόμο προς Καρδαμύλη.

Δες εδώ: Φονέας: η θρυλική μανιάτικη παραλία που μαγεύει!

Καρδαμύλη

5 χιλιόμετρα μετά τη διάσημη παραλία του Φονέα θα βρεις την εκπληκτική παραλία της Καρδαμύλης! Ανακάλυψε τη!

Κράτα αυτό το άρθρο! 10 παραλίες της Μάνης που κόβουν την ανάσα

Για να είμαι ειλικρινής αυτό το άρθρο το αποθηκεύω ακόμη κι εγώ που το έγραψα! Δε θέλω στο επόμενο ταξίδι μας με αυτοκίνητο στη Μάνη να ξεχάσω να κάνω στάση (για πολλοστή φορά) σε καμία από αυτές τις παραλίες!

10 παραλίες της Μάνης που κόβουν την ανάσα
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

karidotsouflo

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου