Απολογισμός της χρονιάς που σιγά-σιγά τελειώνει

 


Διανύοντας τις τελευταίες μέρες του 2016, όλοι κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς είτε σε προσωπικό είτε σε ένα ευρύτερο πεδίο.Υπολογίζουμε τι χάσαμε,τι κερδίσαμε και γενικότερα τι πράξαμε εντός των 365 που πέρασαν.Κάτω από την ίδια λογική,το BBC έκανε την δικιά του αποτίμηση για την χρονιά που φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της μέσα από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες,οι οποίες τραβήχτηκαν το 2016.


Στην αρχή του έτους,παγκόσμαι ανησυχία προκάλεσε ο ιός Ζήκα.Στην Βόρεια Αμερική γεννήθηκαν βρέφη με υποανάπτυκτους εγκεφάλους,γεγονός που οδήγησε τον Οργανισμό Παγκόσμιας Υγείας να τοχαρακτηρίσει ως παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κατά την διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία,το καλοκαίρι του 2016,οι συγκρούσεις ανάμεσα στους πραξικοπηματίες και τους υποστηρικτές του Ταγίπ Ερντογάν έλαβαν χώρα στην γέφυρα του Βοσπόρου. Ο αγώνας για αυτό το συμβολικό ορόσημο, το οποίο συνδέει την Ευρώπη και την Ασία, οδήγησε σε σφοδρές μάχες μεταξύ των δύο πλευρών.


Τουλάχιστον 3.800 πρόσφυγες έχουν πεθάνει αυτή την χρονιά στην Μεσόγειο Θάλασσα.Ταξιδεύοντας για ένα καλύτερο αύριο παίζουν με τον θάνατο,βάζοντας σε κίνδυνο και τις ζωές πολλών μικρών παιδιών.


Ο Τζαμαικανός αθλητής στίβου,Usain Bolt κατάφερε να βρει χρόνο να χαμογελάσει στις κάμερες και παράλληλα να βγει πρώτος στους ημιτελικούς των 100 μέτρων.Στους τελικούς αγώνες κατόρθωσε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο τερματίζοντας με χρόνο 9,81.


Αυτή η εικόνα έκανε τον γύρω του κόσμου και προκάλεσε την οργή της διεθνούς κοινότητας.Πρόκειται για τον 5χρονο Omran Daqneesh,ο οποίος κάθεται σε ένα ασθενοφόρο σαστισμένος και τραυματισμένος.Το αγόρι διασώθηκε από ένα κατεστραμμένο κτίριο στο Χαλέπι,στην Συρία μετά από μια αεροπορική επιδρομή.

Κονγκολέζοι στρατιώτες συλλαμβάνουν διαμαρτυρόμενο πολίτη στην πόλη της Buntembo,τον Αύγουστο του 2016.Επρόκειτο για μια διαμαρτυρία των πολιτών κατά της κυβέρνησης,η οποία αδυνατεί να σταματήσει τις δολοφονίες και δια-εθνοτικές εντάσεις στην επαρχία του Βόρειου Κίβου.

Οικογένειες προσπαθούν μέσα από τα ερείπια να σώσουν τα παιδιά τους,μετά από την αεροπορική επίθεση στο Χαλεπί,στις 11 Σεπτεμβρίου του 2016.

Πιστοί μεταφέρουν το άγαλμα του θεού της ευημερίας,Ganesh.H φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το φεστιβάλ Ganesh Chaturthi,που γίνεται στην πόλη Βομβάη της Ινδίας.



Μια πολυαναμενόμη στρατιωτική επιχείρηση για την εκ νέου διεκδίκηση της Μοσούλης(που ανήκε στο Ιρακ) από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους ξεκίνησε στις 17 Οκτωμβρίου του 2016.Λόγω αυτής χιλιάδες οικογένειες Ιρακινών αναγκάστηκαν να φύγουν από την περιοχή.

Πηγή:www.BBC.com


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου